Orientacyjne makro (1 porcja)
- Tłuszcz: 23 g (95%)
- Węglowodany: 1 g (2%)
- Białko: 1 g (2%)
- Energia: 216 kcal
Składniki (dla 1 porcji)
- 28 g masła
- 1 łyżka kakao
- 2½ łyżeczki erytrytolu
- ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 240 ml wrzącej wody
Przygotowanie
- Blenduj przez około 15-20 sekund wszystkie składniki do momentu, aż na wierzchu znajdzie się delikatna piana.
- Ostrożnie przelej gorące kakao do kubka.
Opcjonalnie możesz podać z porcją bitej śmietany oraz dodać wiórki czekoladowe lub posypać cynamonem.
Wodę również możemy zamienić na pełnotłuste mleko. Uzyskamy dzięki temu bogatszy smak, ale zwiększymy liczbę węglowodanów.