Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 23 g (95%)
  • Węglowodany: 1 g (2%)
  • Białko: 1 g (2%)
  • Energia: 216 kcal

Składniki (dla 1 porcji)

  • 28 g masła
  • 1 łyżka kakao
  • 2½ łyżeczki erytrytolu
  • ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 240 ml wrzącej wody

Przygotowanie

  1. Blenduj przez około 15-20 sekund wszystkie składniki do momentu, aż na wierzchu znajdzie się delikatna piana.
  2. Ostrożnie przelej gorące kakao do kubka.
Opcjonalnie możesz podać z porcją bitej śmietany oraz dodać wiórki czekoladowe lub posypać cynamonem.
Wodę również możemy zamienić na pełnotłuste mleko. Uzyskamy dzięki temu bogatszy smak, ale zwiększymy liczbę węglowodanów.