Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 55 g (79%)
  • Węglowodany: 4 g (3%)
  • Białko: 28 g (18%)
  • Energia: 635 kcal

Składniki (dla 1 porcji)

Nadzienie

  • 28 g boczku
  • 50 g awokado pokrojonego w kostkę
  • 3 łyżki rozdrobnionego sera mozzarella
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 18%

Wrap

  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietanki kremówki (36%)
  • sól i mielony czarny pieprz
  • pół łyżeczki chili w proszku
  • pół łyżki świeżego szczypiorku
  • 1 łyżka masła

      Przygotowanie

      Nadzienie:

      1. Boczek posiekaj lub pokrój na małe kawałki.
      2. Smaż na dużej patelni, na średnim ogniu przez 10 minut lub do momentu aż będzie chrupiący.

      Wrap

      1. W małej misce ubij jajka wraz ze śmietanką, chili w proszku, szczypiorkiem, solą i pieprzem.
      2. Na patelni rozpuść masło, a następnie wlej masę jajeczną.
      3. Obracaj patelnią, aż masa będzie równomiernie rozprowadzona i cienka.
      4. Przykryj patelnię pokrywką i duś przez 2 minuty.
      5. Delikatnie ściągnij wrapa z patelni,.Ułóż na nim mozzarellę, bekon, awokado, kwaśną śmietanę i zwiń. Smacznego!

      Wskazówki

      Wypróbuj jedną z alternatywnych opcji nadzienia:

      • ser, szynka i sos chipotle

      • szpinak i serek śmietankowy

      • łosoś wędzony, koperek i serek śmietankowy

      • rostbef i sos chrzanowy