Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 33 g (73%)
  • Węglowodany: 2 g (2%)
  • Białko: 26 g (25%)
  • Energia: 412 kcal

Składniki (dla 1 porcji)

  •  2 duże jajka
  •  Pół łyżki masła
  •  Pół łyżki sosu pomidorowego
  •  14 g rozdrobnionego sera mozzarella
  •  45 g pokrojonego salami

Przygotowanie

  1. Rozgrzej dużą, nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu. Dodaj masło.
  2. Rozbij jajka do miski i ubijaj do momentu połączenia.
  3. Powoli wlewaj jajka na patelnię, pozwalając, by masa dotarła aż do samych brzegów.
  4. Smaż, aż brzegi zaczną się podnosić od strony patelni. Używając łopatki dookoła krawędzi, podnieś jajko z patelni.
  5. Przewróć i smaż na drugiej stronie przez około 30 sekund.
  6. Zdejmij z patelni. Na środku ułóż warstwę sosu pomidorowego, sera mozzarella i salami. Zwiń w rulon. Możesz zmodyfikować farsz używając innych niskowęglowodanowych składników.