Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 35 g (72%)
  • Węglowodany: 4 g (4%)
  • Białko: 26 g (24%)
  • Energia: 447 kcal

Składniki (dla 2 porcji)

  • 2 łyżki masła
  • 15 g posiekanej zielonej cebulki
  • 2 posiekane, marynowane plasterki jalapeños
  • 110 g pokrojonego pomidora
  • 6 dużych jajek
  • 55 g startego sera
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Na dużej patelni roztop masło na średnim ogniu.
  2. Na patelni umieść zieloną cebulkę, jalapeño i pomidory. Smaż przez 3-4 minuty.
  3. Roztrzep jajka w misce, dodaj do nich starty ser i wlej je na patelnię. Mieszaj przez około 2 minuty po czym dodaj przyprawy.