Orientacyjne makro (1 porcja)
- Tłuszcz: 23 g (69%)
- Węglowodany: 3 g (4%)
- Białko: 20 g (26%)
- Energia: 309 kcal
Składniki (dla 4 porcji)
- 2 czerwone papryki
- 260 g ugotowanej piersi z kurczaka, pokrojonej na małe kawałki
- 120 ml majonezu
- 1 łyżka przyprawy curry
- sól i pieprz
- 15 g zielonej cebulki, drobno pokrojonej
- 4 liście sałaty masłowej
Przygotowanie
- Przekój paprykę wzdłuż na dwie części i usuń nasiona.
- W średniej misce wymieszaj kawałki ugotowanego kurczaka, majonez, zieloną cebulkę i przyprawę curry. Dodaj sól i pieprz do smaku.
- Na każdej połowie papryki ułóż liść sałaty. Farsz umieść na sałacie. Możesz dodatkowo ozdobić je zieloną cebulką.