Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 23 g (69%)
  • Węglowodany: 3 g (4%)
  • Białko: 20 g (26%)
  • Energia: 309 kcal

Składniki (dla 4 porcji)

  • 2 czerwone papryki
  • 260 g ugotowanej piersi z kurczaka, pokrojonej na małe kawałki
  • 120 ml majonezu
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • sól i pieprz
  • 15 g zielonej cebulki, drobno pokrojonej
  • 4 liście sałaty masłowej

Przygotowanie

  1. Przekój paprykę wzdłuż na dwie części i usuń nasiona.
  2. W średniej misce wymieszaj kawałki ugotowanego kurczaka, majonez, zieloną cebulkę i przyprawę curry. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  3. Na każdej połowie papryki ułóż liść sałaty. Farsz umieść na sałacie. Możesz dodatkowo ozdobić je zieloną cebulką.