Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 58 g (87%)
  • Węglowodany netto: 5 g (3%)
  • Białko: 14 g (10%)
  • Energia: 598 kcal

Składniki (dla 1 porcji)

  • 30 g masła orzechowego
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka kakao w proszku (bez dodatku cukru)
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 1/2 awokado (średniej wielkości)
  • 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
  • Kilka kostek lodu (opcjonalnie)
 

Przygotowanie

  1. Włóż do blendera masło orzechowe, kakao w proszku, erytrol, pół awokado, mleko kokosowe oraz kostki lodu.
  2. Jeśli używasz, dodaj również ekstrakt waniliowy i kostki lodu.
  3. Zblenduj wszystko na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. W razie potrzeby, możesz dostosować konsystencję dodając więcej mleczka kokosowego.
  4. Przelej do szklanki. Gotowe!

Wskazówka

Nic nie stoi nie przeszkodzie, aby do gotowego smoothie dodać trochę Twoich ulubionych owoców jagodowych. Truskawki, jagowy lub borówki mogą być świetnym pomysłem!