Orientacyjne makro (1 porcja)
- Tłuszcz: 58 g (87%)
- Węglowodany netto: 5 g (3%)
- Białko: 14 g (10%)
- Energia: 598 kcal
Składniki (dla 1 porcji)
- 30 g masła orzechowego
- 250 ml mleczka kokosowego
- 1 łyżka kakao w proszku (bez dodatku cukru)
- 1 łyżka erytrytolu
- 1/2 awokado (średniej wielkości)
- 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
- Kilka kostek lodu (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Włóż do blendera masło orzechowe, kakao w proszku, erytrol, pół awokado, mleko kokosowe oraz kostki lodu.
- Jeśli używasz, dodaj również ekstrakt waniliowy i kostki lodu.
- Zblenduj wszystko na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. W razie potrzeby, możesz dostosować konsystencję dodając więcej mleczka kokosowego.
- Przelej do szklanki. Gotowe!
Wskazówka
Nic nie stoi nie przeszkodzie, aby do gotowego smoothie dodać trochę Twoich ulubionych owoców jagodowych. Truskawki, jagowy lub borówki mogą być świetnym pomysłem!