Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 27 g (73%)
  • Węglowodany: 2 g (2%)
  • Białko: 20 g (24%)
  • Energia: 331 kcal

Składniki (dla 4 porcji)

  • 28 g stopionego masła
  • 4 duże jaja
  • 220 g startego sera mozzarella
  • 4 łyżki mąki migdałowej
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Rozgrzej gofrownicę.
  2. Umieść wszystkie składniki w misce i dobrze wymieszaj.
  3. Posmaruj gofrownicę małą ilością masła, a następnie równomiernie rozprowadź mieszaninę w gofrownicy. Smaż gofry przez około 6 minut (zależy od gofrownicy).
  4. Serwuj z ulubionymi keto składnikami – np. bita śmietana, masło orzechowe, owoce jagodowe itp.