Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 52 g (81%)
  • Węglowodany netto: 5 g (4%)
  • Białko: 21 g (15%)
  • Energia: 610 kcal

Składniki (dla 2 porcji)

  • 2 (400 g) dojrzałego awokado, przekrojonego wzdłuż na pół (wyjmij pestki)
  • 140 g tuńczyka (najlepiej z wody) odsączonego
  • 60 ml majonezu
  • 28 g czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • sól i mielony czarny pieprz, do smaku
  • 1 łodyga selera naciowego, drobno posiekana (opcjonalnie)
  • 1 łyżka świeżego szczypiorku, drobno posiekanego (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. W małej misce wymieszaj razem tuńczyka, majonez, seler naciowy i cebulę, aż składniki dobrze się połączą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  2. Przy podawaniu na każdej połówce awokado nałóż równą ilość farszu z tuńczyka i udekoruj szczypiorkiem.