Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 31 g (67%)
  • Węglowodany: 2 g (2%)
  • Białko: 33 g (32%)
  • Energia: 425 kcal

Składniki (dla 4 porcji)

  • 8 jajek
  • 150g bekonu w plastrach
  • Pomidory koktajlowe (opcjonalnie)
  • Świeża pietruszka (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Podsmaż boczek na patelni na średnim ogniu, do momentu aż będzie chrupiący. Odłóż boczek na talerz. Pozostaw wytopiony tłuszcz na patelni.
  2. Użyj tej samej patelni, aby usmażyć jajka.
  3. Smaż jajka w dowolny sposób – taki jak lubisz. Opcjonalnie pokrój pomidory na pół i również je podsmaż.
  4. Użyj soli i pieprzu do smaku.