Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 76 g (82%)
  • Węglowodany: 11 g (5%)
  • Białko: 27 g (13%)
  • Energia: 875 kcal

Składniki (dla 1 porcji)

  • 28 g liściastych warzyw
  • ½ zielonej cebulki, drobno posiekanej
  • 1 marchewka (opcjonalnie)
  • 1 awokado
  • 28 g czerwonej papryki
  • 28 g pomidorów koktajlowych
  • 110 g wędzonego łososia lub kurczaka z rożna
  • 60 ml majonezu lub oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Posiekaj warzywa.
  2. Ułóż liściaste warzywa na dnie słoika.
  3. Dodawaj warstwami kolejne warzywa.
  4. Na końcu polej całość majonezem lub oliwą z oliwek. Możesz ulepszyć sałatkę ulubionymi keto składnikami, np. orzechami.