Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 50 g (90%)
  • Węglowodany: 2g (2%)
  • Białko: 10 g (8%)
  • Energia: 490 kcal

Składniki (dla 4 porcji)

  • 160 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • 80 g startego parmezanu
  • 55 g świeżej bazylii
  • 55 g orzechów piniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Zblenduj orzechy pini razem z ząbkiem czosnku. Umieść powstałą mieszankę w miseczce.
  2. Zblenduj świeżą bazylię. Możesz też dodać od razu trochę soli. Blenduj krótko, na ten moment bazylia nie powinna mieć jeszcze konsystencji „papki”.
  3. Do zblendowanej bazylii dodaj wcześniej powstałą mieszankę orzechów piniowych i czosnku. Dodaj również parmezan. Ponownie blenduj i stopniowo dodawaj oliwę z oliwek.
    Kategorie: Keto dodatki