Orientacyjne makro (1 porcja)
- Tłuszcz: 24 g (97%)
- Węglowodany: 1 g (2%)
- Białko: 1g (1%)
- Energia: 218 kcal
Składniki (dla 8 porcji)
- 240 ml majonezu
- 120 ml kwaśnej śmietany 19%
- 10 g suszonej natki pietruszki
- 25 g suszonego czosnku w proszku
- 19 g suszonej cebuli w proszku
- pół łyżki suszonego koperku
- pół łyżki suszonego szczypiorku
- ¼ łyżki mielonego czarnego pieprzu
- sól do smaku
Przygotowanie
- W średniej wielkości wymieszaj majonez, śmietanę i przyprawy.
- Przykryj i wstaw do lodówki na conajmniej 15 minut, aby smaki się „przegryzły”.
- Możesz podawać jako dip lub jako sos do sałatek.