Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 49 g (96%)
  • Węglowodany: 2 g (2%)
  • Białko: 3 g (2%)
  • Energia: 457 kcal

Składniki (dla 4 porcji)

  •  85 g jarmużu
  •  3 łyżki soku z limonki
  •  55 g orzechów włoskich
  •  1 ząbek czosnku
  •  ½ łyżeczki soli
  •  ¼ łyżeczki pieprzu czarnego
  •  180 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Umyj jarmuż i grubo posiekaj. Zblenduj razem z orzechami włoskimi, sokiem z limonki i czosnkiem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  2. Na końcu dodaj oliwę i jeszcze chwilę blenduj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
    Kategorie: Keto dodatki