Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 54 g (99%)
  • Węglowodany: 0,1 g (0%)
  • Białko: 1 g (1%)
  • Energia: 485 kcal

Składniki (dla 4 porcji)

  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2 łyżeczki octu winnego białego lub soku z cytryny
  • ¼ łyżeczki soli
  • 240 ml oliwy z oliwek lub oleju z awokado

Przygotowanie

  1. Do wysokiej, wąskiej miski wbij jajko, dodaj musztardę Dijon, ocet winny biały (lub sok z cytryny) i sól.
  2. Zacznij miksować. Podczas miksowania stopniowo, małym, równomiernym strumieniem dodawaj oliwę z oliwek (lub olej z awokado). Blenduj do momentu, aż majonez będzie gęsty i puszysty,
  3. Majonez możesz doprawić według własnych preferencji, np. solą, sokiem z cytryny itp.
    Kategorie: Keto dodatki