Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 48 g (90%)
  • Węglowodany: 4 g (3%)
  • Białko: 9 g (8%)
  • Energia: 481 kcal

Składniki (dla 1 porcji)

  • 28g masła lub oleju kokosowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 szczypta babki jajowatej
  • 4 łyżki niskowęglowodanowego kremu kokosowego
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj jajko, mąkę kokosową, babkę jajowatą oraz sól.
  2. Na małym ogniu rozpuść masło i krem kokosowy. Powoli dodawaj ubitą masę jajeczną i mieszaj aż do uzyskania kremowej konsystencji.
  3. Podaj z mlekiem kokosowym lub śmietaną. Opcjonalnie ozdób owsiankę kilkoma świeżymi lub mrożonymi owocami jagodowymi.