Orientacyjne makro (1 porcja)
- Tłuszcz: 48 g (90%)
- Węglowodany: 4 g (3%)
- Białko: 9 g (8%)
- Energia: 481 kcal
Składniki (dla 1 porcji)
- 28g masła lub oleju kokosowego
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 1 szczypta babki jajowatej
- 4 łyżki niskowęglowodanowego kremu kokosowego
- 1 szczypta soli
Przygotowanie
- W misce wymieszaj jajko, mąkę kokosową, babkę jajowatą oraz sól.
- Na małym ogniu rozpuść masło i krem kokosowy. Powoli dodawaj ubitą masę jajeczną i mieszaj aż do uzyskania kremowej konsystencji.
- Podaj z mlekiem kokosowym lub śmietaną. Opcjonalnie ozdób owsiankę kilkoma świeżymi lub mrożonymi owocami jagodowymi.