Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 25 g (85%)
  • Węglowodany netto: 6 g (9%)
  • Białko: 4 g (6%)
  • Energia: 279 kcal

Składniki (dla 4 porcji)

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 300 g świeżej fasolki szparagowej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 2 dojrzałe awokado
  • 75 g cebuli dymki, drobno posiekanej
  • świeża kolendra (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Podgrzej oliwę na patelni.
  2. Podsmażaj fasolkę przez 3-4 minuty na średnio-wysokim ogniu, aż będzie lekko miękka i zrumieniona. Pod koniec zmniejsz ogień i dodaj przyprawy. Przełóż fasolkę do miski.
  3. Obierz awokado i usuń pestkę. Rozgnieć je widelcem.
  4. Do miski dodaj cebulkę i awokado, a następnie wymieszaj.
  5. Opcjonalnie możesz posypać danie garścią drobno posiekanej kolendry.
    Kategorie: Keto dodatki