Orientacyjne makro (1 porcja)

  • Tłuszcz: 19 g (69%)
  • Węglowodany netto: 2 g (3%)
  • Białko: 17 g (27%)
  • Energia: 263 kcal

Składniki (dla 2 porcji)

  • 60 g startego parmezanu
  • 1 łyżka nasion chia
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 2,5 łyżki pestek dyni

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
  3. W misce wymieszaj ser parmezan, pestki dyni, siemię lniane i nasiona chia,.
  4. Nakładaj niewielkie porcje mieszanki na blachę, pozostawiając przestrzeń między nimi (aby nie złączyły się w piekarniku). Piecz przez 8-10 minut. Podczas pieczenia sprawdzaj, aby chipsy się nie przypaliły. Chipsy powinny być lekko brązowe, ale nie ciemnobrązowe.
  5. Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż ostygną.