Orientacyjne makro (1 porcja)
- Tłuszcz: 19 g (69%)
- Węglowodany netto: 2 g (3%)
- Białko: 17 g (27%)
- Energia: 263 kcal
Składniki (dla 2 porcji)
- 60 g startego parmezanu
- 1 łyżka nasion chia
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 2,5 łyżki pestek dyni
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- W misce wymieszaj ser parmezan, pestki dyni, siemię lniane i nasiona chia,.
- Nakładaj niewielkie porcje mieszanki na blachę, pozostawiając przestrzeń między nimi (aby nie złączyły się w piekarniku). Piecz przez 8-10 minut. Podczas pieczenia sprawdzaj, aby chipsy się nie przypaliły. Chipsy powinny być lekko brązowe, ale nie ciemnobrązowe.
- Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż ostygną.