Orientacyjne makro (3 chipsy)

  • Tłuszcz: 19 g (74%)
  • Węglowodany: 2 g (3%)
  • Białko: 13 g (23%)
  • Energia: 228 kcal

Składniki (dla 4 porcji)

  • 230 g startego sera cheddar lub provolone lub edam
  • ½ łyżeczki papryki w proszku

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia połóż starty ser w małych stosach. Upewnij się, że między stosami jest wystarczająco dużo miejsca, aby podczas pieczenia się nie skleiły.
  3. Posyp stosy sera papryką w proszku (oczywiście możesz użyć przypraw, wedle własnego gustu) i piecz w piekarniku przez około 8-10 minut. Uważaj, aby nie przypalić sera.
  4. Poczekaj aż ostygną i gotowe. Możesz użyć jakiegoś dipu – świetnie się nada do serowych chipsów.