Orientacyjne makro (1 porcja)
- Tłuszcz: 33 g (73%)
- Węglowodany: 2 g (2%)
- Białko: 26 g (25%)
- Energia: 412 kcal
Składniki (dla 1 porcji)
- 2 duże jajka
- Pół łyżki masła
- Pół łyżki sosu pomidorowego
- 14 g rozdrobnionego sera mozzarella
- 45 g pokrojonego salami
Przygotowanie
- Rozgrzej dużą, nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu. Dodaj masło.
- Rozbij jajka do miski i ubijaj do momentu połączenia.
- Powoli wlewaj jajka na patelnię, pozwalając, by masa dotarła aż do samych brzegów.
- Smaż, aż brzegi zaczną się podnosić od strony patelni. Używając łopatki dookoła krawędzi, podnieś jajko z patelni.
- Przewróć i smaż na drugiej stronie przez około 30 sekund.
- Zdejmij z patelni. Na środku ułóż warstwę sosu pomidorowego, sera mozzarella i salami. Zwiń w rulon. Możesz zmodyfikować farsz używając innych niskowęglowodanowych składników.