Orientacyjne makro (1 porcja)
- Tłuszcz: 76 g (82%)
- Węglowodany: 11 g (5%)
- Białko: 27 g (13%)
- Energia: 875 kcal
Składniki (dla 1 porcji)
- 28 g liściastych warzyw
- ½ zielonej cebulki, drobno posiekanej
- 1 marchewka (opcjonalnie)
- 1 awokado
- 28 g czerwonej papryki
- 28 g pomidorów koktajlowych
- 110 g wędzonego łososia lub kurczaka z rożna
- 60 ml majonezu lub oliwy z oliwek
Przygotowanie
- Posiekaj warzywa.
- Ułóż liściaste warzywa na dnie słoika.
- Dodawaj warstwami kolejne warzywa.
- Na końcu polej całość majonezem lub oliwą z oliwek. Możesz ulepszyć sałatkę ulubionymi keto składnikami, np. orzechami.