Orientacyjne makro (3 chipsy)
- Tłuszcz: 19 g (74%)
- Węglowodany: 2 g (3%)
- Białko: 13 g (23%)
- Energia: 228 kcal
Składniki (dla 4 porcji)
- 230 g startego sera cheddar lub provolone lub edam
- ½ łyżeczki papryki w proszku
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia połóż starty ser w małych stosach. Upewnij się, że między stosami jest wystarczająco dużo miejsca, aby podczas pieczenia się nie skleiły.
- Posyp stosy sera papryką w proszku (oczywiście możesz użyć przypraw, wedle własnego gustu) i piecz w piekarniku przez około 8-10 minut. Uważaj, aby nie przypalić sera.
- Poczekaj aż ostygną i gotowe. Możesz użyć jakiegoś dipu – świetnie się nada do serowych chipsów.